Unde gasim ajutor

Cu totii stim faptul ca in Romania nisa iubitorilor de iesiri pe apa este inca foarte subdezvoltata, ne lovim de problema asta mai mereu cand avem nevoie de piese, mecanici sau locuri de lasat barca la apa.

In astfel de conditii este destul de greu ca un incepator (cateodata chiar si pentru cineva care are motor de barca de peste 20 de ani)  sa beneficieze de ajutor si informatii atunci cand are o problema.  Cand vine vorba de mecanici “specializati” in lucrul cu  motoarele de barca situatia este si mai grava, de multe ori avand de ales intre un service de reprezentanta (cu preturi de reprezentanta) si “vecinul care se pricepe la motoare”.

Desi noi va recomandam sa apelati intodeauna la un mecanic cu experienta in lucrul cu motoarele de barca intelegem ca nu toata lumea are aceasta posibilitate. In acest articol am sa va prezint cateva resurse utile pentru identificarea si remedierea eventualelor probleme cu care ati putea sa va confruntati.

capcompas

Momentan in Romania sunt doua mari comunitati populate de oameni a apelor, este vorba despre forumurie  Barcaholic si Cap Compas. Ambele sunt populate de niste oameni minunati, oameni cu experienta de ani de zile atat in utilizarea diferitelor motoare si barci cat si in constructia proprilor ambarcatiuni sau navigarea cu vele prin jurul lumii.

barcaholic_logo_albastru

Pe oricare din aceste forumuri ati pune o intrebare legata de motoare sau barci in general veti primi raspunsuri avizate si  pertinente. Exact ca atunci cand vreti sa comandati piese, este foarte important sa mentionati cat mai multe informatii despre motorul/problema cu care va confruntati.

In momentul in care ati aflat cum se poate rezolva problema vine momentul identificarii pieselor de care aveti nevoie. Pe motoarebarci.ro va punem la dispozitie cataloage cu scheme explodate pentru majoritatea motoarelor de barca si, daca avem toate datele despre motorul dvs. va putem ajuta cu identificarea corecta a pieselor.

logo

Alta resursa importanta este chiar acest blog (ca sa ma laud singur), aici gasiti scurte ghiduri pentru:

DSC08522

Toate ca toate, daca avem barca nu inseamna ca avem parte doar de probleme, comunitatile despre care vorbeam mai sus sunt o sursa foarte distractiva de idei asa ca va recomand sincer sa va inregistrati si sa parcurgeti subiectele ce vi se par interesante.  Mai jos va prezint o scurta selectie a subiectelor ce va pot inspira sau motiva:

Asadar, daca aveti nevoie de inspiratie sau sfaturi pentru achizitionarea unei barci sau a unui motor, daca aveti nevoie de inspiratie pentru urmatorul concediu sau daca vreti companie la urmatoarea iesire pe apa va recomand calduros sa accesati si sa participati in aceste comunitati.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *